- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Květák | 250 | 
| Bílek | 30 | 
| Vajahit (v množství 1 vejce) | 100 | 
| Mouka pšeničná hladká | 25 | 
Energetická hodnota celkem: 803 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 10, 
                                                        Tuky (g): 1, 
                                                        Sacharidy (g): 34,
                                                        SAFA (g): 0,
                                                        Cukry (g): 9,
                                                        Vláknina (g): 7,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Květák natrhejte na menší růžičky, uvařte v osolené vodě, zchladlý rozsekejte najemno a smíchejte s vajahitem. Z bílku ušlehejte tuhý sníh, který s moukou vmíchejte do květáku. Lžicí tvořte placičky a dávejte je na pánev a pečte nasucho na mírnějším plameni. Můžete dát také placičky na pečicí papír a péci v troubě, kde je po chvíli obraťte. Podávejte samotné nebo se zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Ta trouba je dobrá, vyzkouším.









